Mijnen in Noord-Frankrijk – omgeving Lens

Mijnen in Noord-Frankrijk – omgeving Lens: ontdek de historie van het mijngebied rondom Lens. Zie hier foto’s beklimming van een steenkoolberg bij Lens!

Lens en de mijnen

De stad Lens ligt in Noord-frankrijk, midden in de mijnstreek. De omgeving van het Franse stadje heeft het keurmerk ‘Pays d’Art et d’Histoire’. Niet vreemd als je nagaat dat Lens zo’n 150 jaar leefde van de mijnbouw. Rondom Lens vind je de hoogste steenkoolbergen van Europa! Sinds de zomer van 2012 is het hele Noord-Franse mijngebied beschermd door Unesco als evolutief cultuurlandschap.

Hieronder vindt u een fotoverslag van Terrils Jumeaux, de tweeling-steenkoolbergen aan de noordkant van Lens. Parkeer uw auto vlakbij de voormalige mijnputten 11 & 19 (voor de liefhebbers: Route de BÉTHUNE, laatste rotonde links > cité 11) en wandel over de snelweg naar de slakkenbergen. Klim over de restanten van het spoorlijntje naar de top… magnifiek!

Foto’s steenkoolbergen ‘Terrils Jumeaux’ bij Lens in Noord-Frankrijk

Steenkoolberg Lens Noord Frankrijk
Steenkoolberg Lens - Noord-Frankrijk

Lens - Terrils Jumeaux - mijnen bergenTerrils Jumeaux -  Loos-en-Gohelle

Mijnput 11 lens - Noord-Frankrijk
——————————————————————————————————————–

Frankrijk-boek-wordpress
Dit artikel is geschreven door auteur en francofiel H. van der Mey, hij schreef o.a. het boek ‘Altijd Frankrijk‘, een verhalenbundel waarin op een originele wijze vakantie én Frankrijk wordt beschreven.